Cites

"Una llengua no mor perquè els que no la saben no l'aprenen.
Una llengua mor perquè els que la saben no la parlen."
(Mikel Laboa)

dijous, 24 de juny del 2010

L'evolució de les espècies

Avui les notícies engegaven amb el luctuós accident a l'estació de tren de Castelldefels-Platja. En el procés de recerca de possibles testimonis dels fets, n'he vist un que es queixava perquè deia que el tren anava sense llums, i a moltíssima velocitat, que no hi havia indicadors, ni prou llum, que ell n'era de Sabadell i per això no tenia perquè saber que hi havia un pas soterrani. El que m'estranya és que no s'hagi queixat també de que els trens circulin per la via o de que el sol s'amagui cap a les vuit del vespre.
Jo he viscut gairebé tota la vida davant una via del tren, i des de petit sempre m'han dit que les vies no s'han de creuar. Cal una gran dosi de cinisme per "cagar-la" i protestar perquè l'administració no hagi posat mitjans per evitar que els efectes de les imprudències de la gent. Ja n'hi ha prou de prendre'ns el pèl a tots! Em sap molt de greu el dol de les famílies que han perdut algun membre a l'accident, però han estat víctimes de la Teoria de l'evolució de les espècies de Darwin: els que són tan imprudents que afronten perills, moren; els que són prou espavilats per evitar-los, sobreviuen.
L'altre dia, en un programa sobre l'evolució de l'home, un expert comentava que no tenia cap dubte que l'espècie humana evolucionaria i l'homo sàpiens compartiria els seus darrers anys amb el seu substitut. Jo corroboro aquesta teoria i afirmo que ja s'està produint: l'homo sàpiens està evolucionant cap a "l'homo imbecilis", que està començant a poblar la nostra societat. Fins i tot se n'ha adonat TV3, que l'ha rebatejat com a "l'Homo APM", en un programa moralment discutible.
Trobo impresentable que una televisió pública destini recursos a buscar l'entreteniment en la ridiculització de persones de cultura més o menys baixa i fomenti un tipus d'humor simple, pel qual no cal tenir el cervell engegat per païr-lo.
Trobo encara més impresentable que hagin agafat un actor per crear una criatura que es dedica a repetir les imbecilitats reproduïdes prèviament en entorns públics, amb l'únic interès de buscar la reacció (o més aviat la ridiculització) de la gent.
El més sorprenent és que aquest programa i aquest personatge tinguin tant de seguiment entre l'audiència de TV3, i que no hi hagi dia que no senti al carrer o a la feina algun graciós repetint alguna cantarella de l'estil "ho haveu vist?.."
No en tinc cap dubte, el futur és de "l'homo imbecilis", que cada cop tindrà el crani més petit, i acabarà destruint a l'homo sàpiens.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada